1st Hellenic Sensory Science Conference (SENSO Conference 2024)

25-28 Ιουνίου 2024

Μύρινα, Λήμνου, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Προδημοσίευση ομιλιών 


Βασιλειάδου Σοφία, Ε&Α Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης, Vergina Beer         

Αισθητηριακή ανάλυση και εφαρμογή στην βιομηχανία.

 

Γκατζιώνης Κωνσταντίνος, Καθηγητής A', Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Νέες τεχνολογίες στην αισθητηριακή ανάλυση για την κατανόηση της εμπειρίας των καταναλωτών: τρόφιμο και πολιτική.

 

Δερμίκη Μαρία, Assistant Professor, School of Science, Atlantic Technological University

Αξιοποίηση διαφόρων μεθόδων για τη διερεύνηση των απόψεων των ενδιαφερομένων μερών κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας φρούτων και λαχανικών ως προς την ανάπτυξη τροφίμων από απορρημένα τρόφιμα

 

Καλλίθρακα Σταματίνα, Καθηγήτρια Α'. Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στυπτικότητα Ελληνικών Οίνων.

 

Καλούδης Στάθης, Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Χρήση υπολογιστικών αλγορίθμων για την κατανόηση της ανθρώπινης αντίληψης στα τρόφιμα

 

Καραθάνος Θάνος, Χημικός-Οινολόγος, “PÚRO KARATHANOS – Organic Vineyards/Artisan Spirits”

Οργανοληπτική αξιολόγηση αποσταγμάτων: μεθοδολογία και εφαρμογή στην έρευνα και σε διεθνείς διαγωνισμούς αλκοολούχων ποτών.

 

Κοντούσιας Δημήτρης, Ε&Α, Εταιρεία ΑΜΑΛΘΕΙΑ Α.Ε.

Η συμβολή της αισθητηριακής ανάλυσης στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων ελιάς.

 

Κοταρίδη Κλεμεντία, μεταδιδακτορική ερευνήτρια, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Η μηχανική μάθηση αποκαλύπτει μοτίβα αισθητηριακών χαρακτηριστικών των Eλληνικών ποικιλιών ελαιολάδου

 

Κουσίση Ελισάβετ, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Αισθητηριακή αξιολόγηση κρασιών από ελληνικές ποικιλίες: από ποσοτικές περιγραφικές αναλύσεις σε εργασίες ελεύθερης ταξινόμησης και Flash Profiling


 

Μαρκαντώνη Μαρία, Ε&Α, Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Βιομηχανία Μπισκότων
& Ειδών Διατροφής

 

Μασούρας Θεόφιλος, Καθηγητής A', Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών,

Αισθητηριακή Ανάλυση Γαλακτοκομικών Προϊόντων

 

Ματσακίδου Άνθια, Ερευνήτρια, Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Οργανοληπτικές ιδιότητες προϊόντων ανθρακούχου μεταλλικού νερού από τις πηγές της Σουρωτής, φυσικώς αρωματισμένων με φύλλα Hibiscus sabdariffa L. και Zingiber officinale.

 

Μουρτζίνος Ιωάννης. Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης           

Η αισθητηριακή ανάλυση ως εργαλείο ταξινόμησης αιθέριων ελαίων Origanum vulgare L.

 

Ναζίρη Ελένη, Επίκουρη Καθηγήτρια, Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου    

Επίδραση διαφορετικών συνθηκών παλαίωσης στις αισθητηριακές ιδιότητες του κρασιού

 

Παναγιώτου Μαλαματένια, Σύμβουλος ΓΕΣΥ ΕΛΕΤΟ

Λεξικολογικές και ορολογικές προκλήσεις και νέα εργαλεία στο πεδίο της αισθητηριακής επιστήμης στην Ελλάδα

 

Παρασκευοπούλου Αδαμαντίνη, Καθηγήτρια A', Τμήμα Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  

Επίδραση της βιώσιμης συσκευασίας στην οργανοληπτική ποιότητα του ροφήματος καφέ

 

Τσιτούρη Κλαίρη, QACS LAB

Αισθητηριακή αξιολόγηση: ένα σημαντικό εργαλείο ελέγχου των αλληλεπιδράσεων συσκευασίας – τροφίμου

 

Mugampoza Eddie, Dean Faculty of Science, Kyambogo University, Uganda  

Τα εργαλεία αισθητηριακής αξιολόγησης θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις νέες επιχειρήσεις προϊόντων διατροφής στην Ουγκάντα.

Προσυνεδριακό Εκπαιδευτικό σεμινάριο (δωρεάν) 

'Μέτρηση και στατιστική ανάλυση των συναισθημάτων που προκαλούν τα τρόφιμα - Measurement and statistical analysis of food elicited emotions'

Στις 25 Ιουνίου το απόγευμα (5μμ) πριν την επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα λάβει χώρα δωρεάν σεμινάριο εκπαίδευσης στην αισθητηριακή ανάλυση, ανάλυση συναισθημάτων και στατιστική επεξεργασία μεθόδων στα Ελληνικά. Σε αυτό το σεμινάριο θα εξετάσουμε τη δύναμη των μεθοδολογιών CATA (Check-All-That-Apply) και RATA (Rate-All-That-Apply) για τη μέτρηση των συναισθηματικών αντιδράσεων στα τρόφιμα, οι οποίες μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Το σεμινάριο έχει σχεδιαστεί για να ωφελήσει με νέες μεθοδολογίες τόσο τους νέους επιστήμονες στην αισθητηριακή ανάλυση όσο τους έμπειρους.Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο σεμινάριο επιπλέον των εργασιών του συνεδρίου παρακαλώ δηλώστε τα στοιχεία σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.office.com/e/z3BthN8ALT 

SENSO Conference 2024